Kolarbyn


~Bakom kulisserna~

*Spoilervarning*

Skrevs: 2020-11

Även en liten insats kräver sin ”Bakom kulisserna”:

Jag har aldrig varit någon stor läsare av Facebook-kalendrar, där varje lucka är en liten del av en längre berättelse. Tjugofyra luckor eller tjugofyra kapitel om man så vill. Jag tror det har att göra med att jag inte gillar att läsa längre texter på mobilen och oftast surfar på Facebook på just mobilen. Men jag har i alla fall varit medveten om att det här formatet existerar.

Skräckjulkalendern var ingenting jag kände till sedan tidigare. Den skapades 2017 av Miramir Förlag (som bl.a. kommer ge ut min roman En natt i Logtown City). Från och med 2019 görs kalendern i samarbete med Darker Shores Publishing. 2020 var det fjärde gången som kalendern skulle gå av stapeln, och jag fick då frågan om jag ville vara med.

Det här lät som ett intressant projekt, framför allt för att jag aldrig hade stafettskrivit någonting tidigare. Samtidigt kunde det här vara svårt, och jag oroade mig för hur det skulle gå till. Jag tilldelades lucka 11, vilket innebar att jag behövde hålla koll på 10 skrivna avsnitt/luckor/kortnoveller om totalt ungefär 9 000 – 10 000 ord, och snappa upp de trådar och planteringar som hade lagts fram av övriga författare.

Jag satte mig ner, läste igenom dem och skapade ett synopsis av de tidigare luckorna där jag sammanfattade handlingen i dem och plockade ut alla planteringar. Utifrån det brainstormade jag fram handlingen i min lucka, vilka planteringar jag ville ta vara på och i vilken riktning jag ville styra storyn.

Min insats i lucka 11 stannade på 827 ord, och jag var faktiskt rätt nöjd med vad jag hade presterat.


Sida 1: Startsidan