Varor till grevinnan

~Bakom kulisserna~

*Spoilervarning*

Skrevs: 2021-11 – 2022-01

Hösten 2021 påbörjade jag arbetet med att sätta ihop novellsamlingen Händelser i Logtown City, nästa steg i Logtowns värld. Inledningsvis handlade mycket om att försöka få flera olika genrer, element och dylikt att samsas i en och samma bok. Jag hade två färdiga noveller i form av en spionberättelse (Näktergalen) respektive en deckare (Tre år och elva dagar) samt en opublicerad dikt. Av de nya novellerna jag skulle skriva, kändes det självklart att berätta om Sea Hawks möte med piraterna som det hintades om i En natt i Logtown City.

Därefter fick jag fundera lite. Om jag skulle skriva en novell om varulvarna, vad skulle jag i så fall skriva om? Inte helt lätt, men jag spånade i alla fall på en historia som även involverade vampyrer. Arbetet med handlingen kom äntligen igång när Darkness Publishing utlyste en tävling på vampyrtemat. Här tänkte jag att jag kunde slå två flugor i en smäll (vilket i och för sig även var en kompromiss på grund av tidsbrist).

Den första versionen av novellen Varor till grevinnan var ca 10% längre än gränsen i tävlingen. Här tog jag ett snabbt beslut att arbeta fram två versioner av novellen: en för tävlingen, en lite längre för min novellsamling. Den längre var i stort sett färdig som den var, och behövde bara lite finputs innan den kunde infogas i samlingen. Den kortare versionen skickade jag in till tävlingen med en månad till godo. De två versionerna berättade samma historia, medan den (20%) längre breddade världen runtom.

I mitten på mars kom beskedet: Varor till grevinnan var en av 19 noveller som skulle få medverka i antologin Blodets makt. Väldigt roligt! Min sjunde antologimedverkan och andra gången hos Darkness Publishing.

I början på 2023 hörde författarkollegan Peter Westberg av sig. Han var på jakt efter noveller att ha med i en podcast, Eternal Night Horror Stories, och frågade om jag hade något att bidra med. Jag pytsade över den förlängda versionen av Varor till grevinnan (ihop med Midsommar i Segeltuna, Ett konstverk och En riktig skithåla), och alla fyra manus blev antagna.


Sida 1: Startsidan