Skrivargruppen Z


Skrivandet är många gånger en ensam syssla. Man får sina idéer, funderar över dem, läser på för att förädla dem, planerar sitt skrivande, skriver och så vidare. Ibland kanske man luftar sina idéer med någon utomstående, men oftast sitter man där på kontorsstolen (eller i soffan) och pillar själv med sitt manus i Word eller vad man nu använder för ordbehandlare.

När jag började skicka ut mitt första manus till olika förlag började jag samtidigt upptäcka författarvärlden i sociala medier. Det här var helt nytt för mig. Det finns väldigt många grupper för författare, läsare och allt där emellan. Flera bra ställen att få tips och hjälp på. Via Facebook och Instagram har jag fått kontakt med andra författare, bokbloggare, förläggare etc. och har börjat bygga ett nätverk inom branschen, vilket så klart är både nyttig och givande. Man blir en del av en gemenskap.

Men det bästa jag har gjort är definitivt att gå med i en skrivargrupp, vilket skedde i början på 2021. Vi kallar oss Skrivargruppen Z, vilket beror på att flera (två) medlemmar har ett Z i namnet. Vi träffas digitalt en gång varannan vecka i 1-2 timmar, där vi diskuterar skrivandet på olika sätt. Vi hjälper varandra med varandras manus, tipsar om böcker, tävlingar, skrivtips och allt möjligt. Det som är bra är att vi alla är på ungefär samma nivå, och vi kan verkligen hjälpa varandra att höja vårat skrivande. Tobias skrev om gruppen här.

Förutom jag själv består gruppen av:

Lizette Lindskog – Instagram

Tobias Robinson – Hemsida Facebook Instagram

Monica Zetterlund – Hemsida Instagram