Kommande


Jag har en del projekt igång samtidigt, av olika längd och som kommit olika långt fram i processen. Tänkte att det kunde vara kul att dela med mig om lite information kring dessa.

Senast uppdaterad: 2022-04-22


Pågående romanprojekt


 • Operation Mendel
  Pitch: Törnrosa möter Alien i ett militärt science fiction-äventyr.
  Status: Från början var detta en långnovell till en novelltävling/antologi. Den kom inte med och efter lite redigerande fick en lektör kika igenom den. Utifrån det utlåtandet har jag redigerat upp och förlängt berättelsen till en roman. Råmanuset (första utkastet) har gått igenom testläsare och förlängts ytterligare. Nu återstår finputs innan manuset är redo att skickas till förlag.

 • Logtown – fortsättning(arna)
  Pitch: Uppföljare till En natt i Logtown City.
  Status: Jag är äntligen igång med uppföljaren till min debutroman. Eller … jag borde egentligen kalla det för uppföljarna! För så är det. Jag jobbar parallellt med både en ren uppföljare och en kombinerad prequel och novellsamling. Som det ser ut nu ligger prequel-berättelsen först i pipen. Uppföljaren kommer således att bygga vidare på två böcker istället för en.

 • Vapenbröder – Titan Jons äventyr, kapitel 1
  Pitch: Actionladdad kioskroman extra allt: svärdssvingande elitsoldater, lönnmördande cyborger, utomjordingar, hjärntvätt, parallella dimensioner, kärlek, svek, hemliga agenter och magiska artefakter.
  Status: En romanidé om jag skickade in till en manustävling hos ett förlag med inriktning på kioskromaner/pulp fiction. Manuset gick inte vidare där, men jag har redigerat upp det och skickat in det på nytt som ett ”vanligt” manusinskick.

 • Färjkarlen
  Pitch: Lågintensiv skräck/spänningsberättelse om en försupen författare som tvingas konfrontera sitt förflutna.
  Status: Jag började skriva detta för många år sedan som ett projekt i en tioveckors självstudiekurs och skrev klart ungefär 75% av första utkastet innan jag lade det på is. Nyligen redigerade jag igenom manuset + synopsis för resterande 25% och skickade in till en manustävling, men det gick inte vidare där.

 • Revisorn på Ulceris
  Pitch: Science fiction-berättelse med vilda västern-känsla på en avlägsen planet, om en intergalaktisk prisjägare som grips av sheriffen misstänkt för ett mord han inte begått.
  Status: Ca 75% skrivet av första utkastet. Jag blev tvungen att pausa projektet för något år sedan, och inget nytt har hänt sedan dess. Manuset i sin nuvarande form har varit ute hos testläsare, och jag har en plan på att färdigställa det.

Pågående novellprojekt i urval


 • Under svart måne
  Pitch: Militär fantasy där soldater mystiskt försvinner från bataljonen under nattlägret.
  Status: Den här långnovellen fick ett hedersomnämnande vid Fantastiknovelltävlingen 2020. Från början utgjorde den för övrigt en prolog till ett pausat romanprojekt. Jag har nu redigerat upp den och skickat in till ett par förlag med förhoppning om utgivning.

 • Benny & Cilla
  Pitch: En krimberättelse om ett svenskt Bonnie & Clyde-inspirerat kärlekspar i en förfluten steampunk-miljö.
  Status: En långnovell som deltagit i inte mindre än tre tävlingar/antologier, utan att ha antagits. Efter att ha gått genom testläsare har jag redigerat upp novellen och skickat in den till ett förlag.

 • Följ med i dansen
  Pitch: En buddy cop-historia om ett omaka par poliser som får ett till synes rutinartat uppdrag inne i gettot, i en fantasyvärld med lättare steampunk.
  Status: En långnovell som tidigare publicerats i antologin Mordiska väsen (Darkness Publishing). Jag har redigerat upp och förlängt den med förhoppningen om eventuell utgivning, kanske ihop med Benny & Cilla i och med att de utspelas i samma värld.

 • Ett konstverk
  Pitch: Skönhet ligger i betraktarens öga, speciellt från en seriemördares perspektiv.
  Status: En kortare novell jag skrivit som en utmaning i min skrivargrupp. Har skickat novellen till ett förlag.