Kommande


Jag har en del projekt igång samtidigt, av olika längd och som kommit olika långt fram i processen. Tänkte att det kunde vara kul att dela med mig om lite information kring dessa.

Senast uppdaterad: 2022-11-21


Pågående romanprojekt


 • Operation Mendel
  Pitch: Törnrosa möter Aliens i ett militärt science fiction-äventyr.
  Status: Från början var detta en långnovell till en novelltävling. Den gick inte vidare varpå jag lät en lektör kika igenom manuset. Med hjälp av utlåtandet har jag redigerat upp och förlängt berättelsen till en roman. Råmanuset (första utkastet) har gått igenom testläsare och förlängts ytterligare. Manuset är skickat till förlag, och jag håller tummarna för att det går vägen. Utspelas i samma universum (Federationens Era) som novellen Avhopparen.

 • Logtown – fortsättning(arna)
  Pitch: Uppföljare till En natt i Logtown City.
  Status: Jag är äntligen igång med uppföljaren till min debutroman. Eller … jag borde egentligen kalla det för uppföljarna! För så är det. Jag jobbar parallellt med både en ren uppföljare och en kombinerad prequel/novellsamling. Som det ser ut nu ligger prequel-berättelsen först i pipen. Uppföljaren kommer således att bygga vidare på två böcker istället för en. Jag kikar dessutom på möjligheterna att få En natt i Logtown City översatt för att pröva vingarna utomlands.

 • Vad som gått sönder
  Pitch: En äldre man reser genom ett postapokalyptiskt Sverige på jakt efter ett värdefullt föremål.
  Status: Grunden till världsbygget är lagd, men det finns några detaljer som behöver benas ut. Huvudkaraktärerna är utmejslade och storyn finns på papper. Nästa steg är att ta fram en mer detaljerad synopsis innan jag börjar skriva råmanus.

 • Ålderns höst
  Pitch: Agda har stått ut med grannarna i alla år, men när hennes karl tvingas i pension och går hemma på heltid, då rinner bägaren över.
  Status: Några idéer finns nerskrivna vad gäller karaktärer, miljö och handling. En del scener känns hyfsat självklara att ha med. Det återstår lite arbete innan jag kan sätta ihop ett synopsis.

 • Revisorn på Ulceris
  Pitch: Science fiction-berättelse med vilda västern-känsla på en avlägsen planet, om en intergalaktisk prisjägare som grips av sheriffen misstänkt för ett mord han inte begått.
  Status: Ca 75% skrivet av första utkastet. Jag blev tvungen att pausa projektet för något år sedan, och inget nytt har hänt sedan dess. Manuset i sin nuvarande form har varit ute hos testläsare, och jag har en plan på hur jag ska färdigställa det. Romanen utspelas i samma universum (Federationens Era) som Operation Mendel ovan. Novellen Avhopparen är dessutom en fristående fortsättning på Revisorn på Ulceris.

 • Färjkarlen
  Pitch: Lågintensiv skräck/spänningsberättelse om en försupen författare som tvingas konfrontera sitt förflutna.
  Status: Jag började skriva detta för många år sedan som ett projekt i en tioveckors självstudiekurs och skrev klart ungefär 75% av första utkastet innan jag lade det på is. Nyligen redigerade jag igenom manuset + synopsis för resterande 25% och skickade in till en manustävling, men det gick inte vidare där. Jag har kört synopsis och manus genom min skrivargrupp, och insett att det finns en del bitar jag behöver jobba på

 • Titan Jons äventyr, kapitel 1: Vapenbröder
  Pitch: Actionladdad kioskroman extra allt: svärdssvingande elitsoldater, lönnmördande cyborger, utomjordingar, hjärntvätt, parallella dimensioner, kärlek, svek, hemliga agenter och magiska artefakter.
  Status: En romanidé om jag skickade in till en manustävling hos ett förlag med inriktning på kioskromaner/pulp fiction. Manuset gick tyvärr inte vidare.

Pågående novellprojekt


 • Under svart måne
  Pitch: Militär fantasy där soldater mystiskt försvinner från bataljonen under nattlägret.
  Status: Från början utgjorde den här långnovellen en prolog till ett pausat romanprojekt. Jag bröt ut den, skriv om och den fick ett hedersomnämnande vid Fantastiknovelltävlingen 2020. Målet är att kunna publicera den någonstans. Jag har därför redigerat upp manuset och skickat in till ett par förlag.

 • Benny & Cilla
  Pitch: En krimberättelse om ett svenskt Bonnie & Clyde-inspirerat kärlekspar i en förfluten steampunk-miljö.
  Status: En långnovell som deltagit i inte mindre än tre tävlingar/antologier, utan att ha antagits någonstans. Kanske borde jag ge upp, men jag gillar både miljön och storyn. Manuset har gått igenom testläsare samt min skrivargrupp, varpå jag har redigerat upp novellen och skickat in den till ett förlag.

 • Följ med i dansen
  Pitch: En buddy cop-historia om ett omaka par poliser som får ett till synes rutinartat uppdrag inne i gettot, i en fantasyvärld med lättare steampunk.
  Status: En långnovell som tidigare publicerats i antologin Mordiska väsen (Darkness Publishing). Jag har redigerat upp och förlängt den med förhoppningen om eventuell utgivning, kanske ihop med Benny & Cilla i och med att de utspelas i samma värld, som även Operation Nikolaus gör.

 • Vantskruvsmannen
  Pitch: I den engelska staden Turnbuckle styr Mr. James Turnbuckle sin vantskruvsfabrik med järnhand, och arbetarna börjar få nog.
  Status: En gammal uppsats från engelskan på gymnasiet. En redigerad, och översatt, version har tidigare legat uppe på nätet. Denna något absurda berättelse är vad som lagt grunden för det universum (Ångverken) där Operation Nikolaus, Följ med i dansen och Benny & Cilla ingår. Novellen behöver redigeras innan den kan tillgängliggöras på något vis.

 • En slät kopp kaffe
  Pitch: En kontorsarbetare med stark beslutsångest möter skräcken i fikarummet när kaffebryggarna bytts ut mot en kaffemaskin.
  Status: En humoristisk novell utan fantastikinslag, som jag försökt få med på olika håll utan att lyckas. Har inte bestämt mig för om jag ska ge den en sista chans innan jag skrotar den.