Kommande


Jag har en del projekt igång samtidigt, av olika längd och som kommit olika långt fram i processen. Tänkte att det kunde vara kul att dela med mig om lite information kring dessa.

Senast uppdaterad: 2024-02-13


 • Blodröd måne (kortroman)

  Pitch: Militär fantasy där soldater mystiskt försvinner från kompaniet under nattlägret.
  Status: Från början utgjorde den här berättelsen en prolog till ett pausat romanprojekt. Jag bröt ut prologen, skrev om den som en (lång)novell och fick ett hedersomnämnande vid Fantastiknovelltävlingen 2020, då under titeln ”Under svart måne”. Målet har sedan dess varit att kunna publicera den någonstans. Ett förlag gav en så kallad positiv refusering, vilket innebar att jag kunde redigera manuset och skicka in igen. Och det har jag gjort. Manuset har förlängts till en kortroman och har nu skickats tillbaka till förlaget för att se om de fortfarande är intresserade.


 • Quaoar (novell)

  Pitch: På en avlägsen dvärgplanet gräver rymdarkeologer i ruin som de verkligen inte borde gräva i.
  Status: En science fiction/skräck-novell i samma värld (Federationens Era) som Operation Mendel, Revisorn från Ulceris och Avhopparen.


 • Operation Mendel (roman)

  Pitch: Törnrosa möter Aliens i ett militärt science fiction-äventyr.
  Status: Från början var detta en långnovell till en novelltävling. Den gick inte vidare varpå jag lät en lektör kika igenom manuset. Med hjälp av utlåtandet redigerade jag och förlängde berättelsen till en roman, innan det var dags för testläsare och ytterligare redigering. Manuset skickade jag sedan till förlag, och har fått en så kallad positiv refusering, vilket innebär att jag bör redigera manuset och skicka tillbaka det till dem. Utspelas i samma universum (Federationens Era) som novellen Avhopparen.


 • Benny & Cilla (långnovell/kortroman)

  Pitch: En krimberättelse om ett svenskt Bonnie & Clyde-inspirerat kärlekspar i en förfluten steampunk-miljö.
  Status: En långnovell som deltagit i inte mindre än tre tävlingar/antologier, utan att ha antagits någonstans. Kanske borde jag ge upp, men jag gillar både miljön och storyn. Manuset har gått igenom testläsare samt min skrivargrupp, varpå jag har redigerat upp novellen och skickat in den till ett förlag. Ett förlag har lämnat en positiv refusering och öppnat för att jag kan skicka in en redigerad version. Får se om jag tar tag i den. Berättelsen är för övrigt en fristående prequel till såväl Följ med i dansen som Operation Nikolaus.


 • Logtown nr. 2 & 3 (novellsamling + roman)

  Pitch: Uppföljare till En natt i Logtown City.
  Status: Jag är äntligen igång med uppföljaren till min debutroman. Eller … jag borde egentligen kalla det för uppföljarna. För så är det. Jag jobbar parallellt med både en ren uppföljare och en kombinerad prequel/novellsamling. Som det ser ut nu ligger prequel-berättelsen först i pipen. Uppföljaren kommer således att bygga vidare på två böcker istället för en. Jag kikar dessutom på möjligheterna att få En natt i Logtown City översatt för att pröva vingarna utomlands.


 • Vad som gått sönder (roman)

  Pitch: En äldre man reser genom ett postapokalyptiskt Sverige på jakt efter ett värdefullt föremål.
  Status: Grunden till världsbygget är lagd, men det finns några detaljer som behöver benas ut. Huvudkaraktärerna är utmejslade och storyn finns på papper. Nästa steg är att ta fram en mer detaljerad synopsis innan jag börjar skriva råmanus. Utspelas i samma värld (De drömlösas rike) som novellen En riktig skithåla.


 • Ålderns höst (roman)

  Pitch: Agda har stått ut med grannarna i alla år, men när hennes karl tvingas i pension och går hemma på heltid, då rinner bägaren över.
  Status: Några idéer finns nerskrivna vad gäller karaktärer, miljö och handling. En del scener känns hyfsat självklara att ha med. Det återstår lite arbete innan jag kan sätta ihop ett synopsis.


 • Titan Jons äventyr, kapitel 1: Vapenbröder (roman)

  Pitch: Actionladdad kioskroman extra allt: svärdssvingande elitsoldater, lönnmördande cyborger, utomjordingar, hjärntvätt, parallella dimensioner, kärlek, svek, hemliga agenter och magiska artefakter.
  Status: En romanidé om jag skickade in till en manustävling hos ett förlag med inriktning på kioskromaner/pulp fiction. Manuset gick tyvärr inte vidare.


 • Vantskruvsmannen (långnovell)

  Pitch: I den engelska staden Turnbuckle styr Mr. James Turnbuckle sin vantskruvsfabrik med järnhand, och arbetarna börjar få nog.
  Status: En gammal uppsats från engelskan på gymnasiet. En redigerad, och översatt, version har tidigare legat uppe på nätet. Denna något absurda berättelse är vad som lagt grunden för det universum (Ångverken) där Operation Nikolaus, Följ med i dansen och Benny & Cilla ingår. Novellen behöver redigeras innan den kan tillgängliggöras på något vis.


 • Blåa handen (långnovell)

  Pitch: En superhjälte jagar en brottsling tillika korrumperad snut, men råkar i händerna på ett blodtörstigt sjörövarband.
  Status: I romanen En natt i Logtown City nämns hur superhjälten Sea Hawk en gång i tiden har stött på piraterna i Blue Hand Society. Det här manuset i gränslandet långnovell/kortroman berättar den sekvensen. Från början var manuset tänkt att vara en del av nästa Logtown-roman, men jag insåg att den inte skulle passa med övriga noveller och att den gärna ville stå på egna ben.


 • En slät kopp kaffe (novell)

  Pitch: En kontorsarbetare med stark beslutsångest möter skräcken i fikarummet när kaffebryggarna bytts ut mot en kaffemaskin.
  Status: En humoristisk novell utan fantastikinslag, som jag försökt få med på olika håll utan att lyckas. Har inte bestämt mig för om jag ska ge den en sista chans innan jag skrotar den.


 • Revisorn på Ulceris (roman)

  Pitch: Science fiction-berättelse med vilda västern-känsla på en avlägsen planet, om en intergalaktisk prisjägare som grips av sheriffen misstänkt för ett mord han inte begått.
  Status: Ca 75% skrivet av första utkastet. Jag blev tvungen att pausa projektet för något år sedan, och inget nytt har hänt sedan dess. Manuset i sin nuvarande form har varit ute hos testläsare, och jag har en plan på hur jag ska färdigställa det. Romanen utspelas i samma universum (Federationens Era) som Operation Mendel ovan. Novellen Avhopparen är dessutom en fristående fortsättning på Revisorn på Ulceris.


 • Färjkarlen (roman)

  Pitch: Lågintensiv skräck/spänningsberättelse om en försupen författare som tvingas konfrontera sitt förflutna.
  Status: Jag började skriva detta för många år sedan som ett projekt i en tioveckors självstudiekurs och skrev klart ungefär 75% av första utkastet innan jag lade det på is. Nyligen redigerade jag igenom manuset + synopsis för resterande 25% och skickade in till en manustävling, men det gick inte vidare där. Jag har kört synopsis och manus genom min skrivargrupp, och insett att det finns en del bitar jag behöver jobba på.