Om mig


I korthet är jag en nypublicerad författare vid namn Daniel Andersson. Jag växte upp i samhället Fjärdhundra, men bor numera i Enköping med sambo, barn och katt. Till vardags jobbar jag som konstruktör/byggnadsingenjör där jag ritar och dimensionerar stommarna i olika byggnader. Annars har jag en dragning åt fiske och friluftsliv, gillar att påta i trädgården och snickra på huset, streama någon bra serie eller läsa en god bok.

Skrivandet har hängt med så långt tillbaka jag kan minnas, oftast som en periodvis hobby. 2015 lyckades jag vinna en novelltävling på nätet, vilket ökade förhoppningen om att någon gång bli utgiven. Sen dröjde det till 2020 innan jag tog tag i saken och lyckades få ett par noveller antagna till olika antologier.

Jag har alltid försökt skriva sådant som jag själv vill läsa, och mina berättelser brukar genomsyras av spänning, äventyr och action. Genremässigt tenderar det jag skriver att hamna inom fantastiken, oftast med en dragning åt heroisk fantasy, rymdopera eller urban fantasy, men jag gillar att blanda och ge och inte känna mig bunden till en specifik genre.

Min debutroman släpptes i mars 2021 på Miramir Förlag.

 

Författarpresentationer:

Författarintervjuer: