Om mig


I korthet är jag en författare vid namn Daniel Andersson. Jag växte upp i samhället Fjärdhundra, men bor numera i Enköping med sambo, barn och katt. Till vardags jobbar jag som konstruktör/byggnadsingenjör där jag ritar och dimensionerar stommarna i olika byggnader. Jag uppskattar lugn och trygghet, har en dragning åt fiske och friluftsliv, gillar att påta i trädgården och snickra på huset, streama någon bra serie eller läsa en god bok.

Skrivandet har hängt med så långt tillbaka jag kan minnas. Tidiga inspirationer var Marvel och DC och deras fiktiva universum med karaktärer och berättelser som gick i och ur varandras tidningar. Med mina leksaker som karaktärer byggde jag upp ett eget serietidningsinspirerat universum.

1997 skrev jag min första längre berättelse, en äventyrsroman om svenska karoliner som stöter på karibiska pirater. Åren gick, skrivandet föll tillbaka och blev mer av en periodvis hobby. 2015 lyckades jag vinna en novelltävling, vilket ökade förhoppningen om att någon gång bli utgiven. Sen dröjde det till 2020 innan jag tog tag i saken och fick några noveller antagna till olika antologier.

Jag har alltid försökt skriva sådant som jag själv vill läsa, och mina berättelser brukar genomsyras av spänning, äventyr och action. Genremässigt tenderar det jag skriver att hamna inom fantastiken, oftast med en dragning åt heroisk fantasy, rymdopera eller urban fantasy, men jag gillar att blanda och ge och inte känna mig bunden till en specifik genre.

Min debutroman släpptes i mars 2021 på Miramir Förlag.

Intervjuer och presentatoner.